Нюз корп“ смени главния редактор на Уолстрийт джърнъл“. Мат Мъри

...
 Нюз корп“ смени главния редактор на Уолстрийт джърнъл“. Мат Мъри
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл сменя главния редактор

 „ Нюз корп “ смени основния редактор на „ Уолстрийт джърнъл “. Мат Мъри поема поста от Джерард Бейкър, който имаше огромен принос за съживяването на вестника, само че от 2016 година е обект на мощни рецензии поради пристрастията си към Доналд Търмп.

Смяната беше оповестена в електронната версия на авторитетния вестник.

Мат Мъри беше зам.-главен редактор на финансовия ежедневник от 2013 година, само че още от 1994 е част от Дау Джоунс, филиала на „ Нюз корп “ и компания-майка на „ Уолстрийт джърнъл “, напомня Франс прес.

Бейкър оглави изданието през 2012 година За пет години и половина той съумя да усили с 1/3 продажбите на всекидневника и да форсира въвеждането на електронната му версия, отбелязва „ Нюз корп “.

В края на 2017 „ Уолстрийт джърнъл “ има 1,27 млн. клиента единствено на онлайн изданията – с 33% повече в съпоставения с 2016 и с 68% повече по отношение на края на 2015 година

Много от публицистите в авторитетния вестник обаче упрекваха Бейкър, че лимитира рецензиите към американския президент Доналд Тръмп. По време на акцията през 2016 година той обвинил кореспонденти, че подменят информацията с мнения и изискал от тях единствено да цитират думите на Тръмп.  

Сайтът „ Политико “ разгласява предишния август фрагменти от изявление на публицисти от „ Уолстрийт джърнъл “ с Тръмп и щерка му Иванка. Силно приятелският звук на Бейкър по време на изявлението единствено затвърди репутацията му и ускори рецензиите.

Мъри ще встъпи в служба на 11 юни.

Бейкър ще стане редактор-консултант и ще продължи да написа мнения и уводни публикации за изданието, само че ще направи и свое предаване със спонсорството на всекидневника в осведомителния канал „ Фокс бизнес нетуърк “, част от компанията „ 21st Century Fox “, също следена от медийния магнат Рупърт Мърдок.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР